Wist je dat, van een rubberen anti-slipmat?

rubberen matten: anti-slipmatten

Antislipmatten, ze besparen je een hoop geld. Geld? Inderdaad, keiharde knaken. Want goede rubberen matten onder je lading schelen je veel tijd, materiaal, beschadigde lading en (ernstige) ongelukken. In dit artikel zetten we de feiten op een rij van deze rubberen rakkers.

Wist je dat…

.. het verstandig is antislipmatten van minstens 8 mm te nemen?

Antislipmatten moeten lang meegaan, niet scheuren en stevig blijven. Daarom raden wij altijd aan om matten te kiezen van minstens 8 mm dik. Dat maakt ze net een slag sterker en dus duurzamer. En alleen op die dikte zijn ze, in ons beste Duits: Fraunhofer IML-gecertificeerd. Dit Duitse instituut voor wegtransport is leidend als het gaat om certificering van slipmatten. Dunner moet je dus niet willen.

Tegel

Tegel

.. een antislipmat ook wel ‘antirutschmat’ wordt genoemd?

Die benaming komt natuurlijk van onze oosterburen, waar het officieel een ‘antirutschmatte LKW’ is. In ons eigen land zeggen we antislipmat of ‘gewoon’ rubberen mat. Waarom ook niet.

.. de grip van antislipmatten wordt uitgedrukt in een wrijvingscoëfficiënt?

Grip is wrijving. En die wrijving drukken we uit in een wrijvingscoëfficiënt en dit symbool: μ. Klinkt en lijkt lastig, maar dat is het niet. Een wrijvingscoëfficiënt is niets meer dan een indicatie van de wrijving tussen twee oppervlakken. In dit geval je lading en je laadvloer.

Basispakket

Basispakket

.. je met de rubberen matten geld en tijd bespaart?

Best gek eigenlijk: in Nederland worden antislipmatten nog relatief weinig gebruikt. Terwijl de rubberen matten, zeker bij zware lading, meer effect hebben dan neersjorren met sjorbanden.

Met antirutschmatten (om de mooie term toch eens te gebruiken) kun je de grip van je lading op de laadvloer dus flink vergroten. En het mooie: hierdoor heb je minder spanbanden nodig om je lading te zekeren. Dat bespaart niet alleen geld, maar ook tijd. Immers: het goed aanbrengen van spanbanden kan soms best tijdrovend zijn. In sommige gevallen zijn antislipmatten zelfs voldoende om je lading te zekeren.

Op rol

Op rol

.. je bij gebruik van antirutschmatten contact tussen lading en laadvlak moet voorkomen?

Leg antislipmatten zo neer, dat er geen contact meer is tussen je lading en de laadvloer of onderliggende lading. Dat betekent echter niet dat het hele laadvlak bedekt moet zijn met de rubberen matten.

.. er antislipmatten op rol en in tegels zijn?

Ze zijn populair: de matten op rol en de rubberen tegels. Heb je een behoorlijk oppervlak te vullen, maar heb je geen zin om de matten van de rol te snijden? Kies dan voor het basispakket, daarin zitten 48 matten van 300 x 200 x 8mm van 100% rubber. Al onze rubberen matten zijn trouwens Fraunhofer IML-gecertificeerd, dus van de beste kwaliteit.

Meer weten? Bel, mail of chat met Herbert.

herbert

Herbert
Productspecialist

0343 – 578855
06 – 83338855 (Whatsapp)
verkoop@tevu.nl

 OOK INTERESSANT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *