EHBO koffer voor je bedrijf of vrachtwagen?

verbanddoos-ehbo-koffer

Een EHBO koffer kopen voor je bedrijf? Dan is het handig te kiezen voor een Bedrijfsverbanddoos BHV. De inhoud van deze EHBO koffer (ook wel verbanddoos of -trommel genoemd) kun je namelijk afstemmen op het werk binnen jouw organisatie. Voor vrachtwagens en bussen heb je genoeg aan een Verbanddoos B.

Inhoud volgens richtlijnen Oranje Kruis

verbanddoos_bhv-oranje-kruisLet op dat de inhoud van de BHV koffer is goedgekeurd door Het Oranje Kruis. Voldoet de inhoud van je BHV-verbandtrommel hieraan, dan draagt de koffer het logo van Het Oranje kruis.

CE-markering

Verder is het belangrijk dat de EHBO koffer die je koopt, voorzien is van een CE-markering. Dit geeft blijk dat de verbanddoos aan Europese richtlijnen voldoet voor onder meer veiligheid, gezondheid en milieu.

Wanneer een EHBO koffer controleren?

De inhoud van je EHBO koffer moet je regelmatig controleren. Sowieso 1x in het half jaar. Maar ook na iedere keer dat je ‘m gebruikt.

Met modules afstemmen op jouw bedrijf

bhv-verbanddoos-modulair

BHV koffer met module ‘industrie’.

Er zijn standaard BHV koffers, maar ook verbanddozen die zijn afgestemd op het werk in een bepaalde branche, zoals de bouw of industrie. Deze verbandtrommels zijn aangevuld met speciale modules. Dit zijn zijn letterlijk vierkante componenten die aan de koffer worden toegevoegd. Zo ben je beter voorbereid op eerste hulpverlening binnen jouw bedrijf.

Regels voor gebruik verbanddoos binnen bedrijven

  • De BHV koffer moet vlakbij zijn. Je moet ‘m binnen 30 seconden kunnen pakken.
  • De trommel moet een houder hebben waarmee die aan de muur kan hangen.
  • De koffer moet makkelijk te openen zijn.
  • Controleer de EHBO koffer elk half jaar op inhoud én houdbaarheid van de inhoud. Het is handig om hiervoor een vast persoon verantwoordelijk te maken.

TIP: Over het algemeen worden pleisters het meest gebruikt. Daarom is het handig om apart van de verbanddoos extra pleisters op voorraad te hebben.

De standaard en modulaire BHV-koffers worden voorgeschreven voor werkruimtes waar zich maximaal 25 personen bevinden.

Koffer voor bussen en vrachtwagens

Verbandtrommel B voor vrachtwagens en bussen

Verbanddoos B

Voor kleine werkplekken, zoals vrachtwagens, bussen en taxi’s, kun je toe met een Verbanddoos B (bekijk hier de inhoud). Deze voldoet aan de ADR-regels en de DIN norm 13164.

Onderweg eerste hulp verlenen bij een automobilist?

Als een automobilist niet in staat is uit de auto te komen, dan kun je de Rautekgreep toepassen. Hoe dat moet, zie je in deze video.

Heb je vragen of wil je advies? Bel, mail, chat of Whatsapp met Theo, Herbert of Yorrith.

Bekijk hier alle EHBO artikelen >OOK INTERESSANT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *