Erik Boots met Team Logistiek naar Alpe d’HuZes – TEVU sponsort

alpe-erik

Vrijdagochtend 1 juni is het zover: dan rijden 22 vrachtwagens in konvooi naar Frankrijk om de Alpe d’HuZes te voorzien van zo’n beetje alles wat nodig is. Het evenement, dat geld inzamelt voor onderzoek naar kanker, is bijna zelfvoorzienend. “Hekken en twee tenten zijn daar al, de rest komt allemaal uit Nederland”, zegt ondernemer en vrachtwagenchauffeur Erik Boots die voor de vijfde keer meegaat met Team Logistiek.

Team Logistiek

Erik op de Alpe D’huez voor de Alpe D’HuZes.

We spraken Erik eerder dit jaar. Inmiddels is hij volop in voorbereiding op anderhalve week hard werken, ontroering, maar ook gezelligheid.

Op Nederlandse rolletjes

Catering, aggregaten, licht, geluid, tenten, tafels, banken, een complete medische post; alles wat je kunt bedenken voor een groot evenement (met zo’n 4600 deelnemers) gaat van Nederland naar Alpe d’Huez. En ook voor het opbouwen en afbreken op de beroemde wielerberg is Team Logistiek verantwoordelijk.

Nog spullen nodig!

Maar nog niet alle spullen zijn verzameld. En dus deed Erik’s collega-eigenrijder Jan van Oostveen dinsdag een oproep op Radio 538 voor de spullen die nog nodig zijn. Wij van TEVU dragen ook ons steentje bij door rollen afzetlint en rollen wikkelfolie te sponsoren.

De oproep van Jan van Oostveen op Radio 538.

De oproep van Jan van Oostveen op Radio 538.

“Maandags stond ik op de berg”

Erik’s eerste keer Alpe d’HuZes was in 2014. Op een TLN-bijeenkomst deed Jan van Oostveen een oproep. Er was nog een bestelbus nodig voor de catering. Erik voelde zich aangesproken en besloot mee te gaan. De termijn was kort: anderhalve week later werd hij al op de berg verwacht. “Zo gezegd, zo gedaan. Maandags stond ik met mijn busje op de Alpe d’Huez.”

Traditie op 1860 meter hoogte: DJ Erik

Schermafbeelding 2018-05-18 om 17.21.02Op 1860 meter hoogte werd niet veel later een traditie geboren. Erik: “Op maandagavond gingen we uit eten met vrijwilligers en daarna nog even naar de Free Ride Pub, een apres ski-cafe op de berg. Daar belandde ik achter de draaitafels en sindsdien draai ik er elke maandagavond tijdens de Alpe d’HuZes-week. Het is een soort vaste feestavond geworden voor de vrijwilligers. Super gezellig en het levert ook nog geld op voor het goede doel: de kroegbaas doneert 10% van de omzet die avond!”

Dit jaar gemotoriseerd naar boven

In 2014 reed Erik om logistieke redenen met een vrachtwagen terug naar Nederland en een collega-vrijwilliger met zijn busje (“op goed vertrouwen”). Nadien gaat hij met zijn eigen vrachtwagen. In 2016 liep hij ook zelf de berg op, dit jaar gaat hij alleen gemotoriseerd naar boven.

Team Logistiek volgen

De helden van Team Logistiek volgen? Dat kan op hun Twitter, Facebook en website. Doneren aan het goede doel doe je via www.opgevenisgeenoptie.nl.

Heel veel succes Erik!OOK INTERESSANT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *