Ruitenwisservloeistof zomer en winter – Alle info

ruitenwisservloeistof winter zomer

Ruitenwisservloeistof wordt ook wel ruitensproeiervloeistof of screen wash genoemd. In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten ruitensproeiervloeistof. En hoe je ze inzet.

Tip: in augustus alle ruitenwisservloeistof zomer in de aanbieding!

Allereerst: Er is ruitenwisservloeistof voor de winter en voor de zomer. Beide zijn verkrijgbaar als concentraat (dus eerst aanlengen) en als kant-en-klaar-product (dus gebruiksklaar).

Verschillen ruitenwisservloeistof winter en zomer

  • Wintervloeistof is blauw, zomervloeistof is rood/roze
  • Wintervloeistof heeft anti-vries, zomervloeistof niet
  • Zomervloeistof is daardoor goedkoper en dus slimmer in de zomer
  • Beide zijn er als geconcentreerd en kant-en-klaar

Ruitenwisservloeistof zomer

Ruitensproeiervloeistof zomer

Ruitensproeiervloeistof gebruiksklaar 5 liter.

Zomervloeistof is te herkennen aan zijn rood/roze kleur en heeft extra sterk reinigend vermogen. Hiermee haal je in de zomermaanden eenvoudig boomhars, vogelpoep, vliegen en andere insecten van je autoruiten.

 

Aanlengen Ruitenwisservloeistof Zomer Concentraat
Sproeivloeistof Water
250 ml 5 L
500 ml 10 L
1 L 20 L

 

Ruitenwisservloeistof winter

Gebruik ruitenwisservloeistof antivries (blauw) als het kouder wordt. Daarmee kun je namelijk tot ver onder nul je ruiten blijven sproeien. En dat is belangrijk. Want goede ruitenwisservloeistof haalt snel pekel, opspattende modder en andere vuiligheid van je ramen. Je houdt dus goed zicht, voorkomt zo ongelukken en komt veilig thuis. Bovendien voorkomt antivries dat er leidingen kapot vriezen.

Ruitensproeiervloeistof concentraat 5 liter.

Ruitensproeiervloeistof concentraat 5 liter.

Bepaal zelf het vriespunt met Ruitensproeiervloeistof Antivries Concentraat

Waarom kiezen voor screen wash antivries concentraat? Nou, ten eerste kun je er veel langer mee. Net als limonadesiroop kun je het namelijk aanlengen met water (maar niet opdrinken). En dat scheelt een hele hoop nieuwe jerrycans kopen.

Ander voordeel van screen wash concentraat is dat je zelf het antivriespunt bepaalt. Dit hangt af van de verhouding concentraat en water die je gebruikt. Dus rijd je op een koud land? Dan krik je de hoeveelheid antivries in je mengsel simpelweg wat op. In de tabel hieronder zie je hoeveel antivries en hoeveel water je nodig hebt om je gewenste vriespunt te behalen.

 

Mengen Ruitenwisservloeistof Antivries Concentraat
Bescherming Antivries Water
-10℃ 34% 66%
-21℃ 50% 50%
-34℃ 66%  34%

 

Ruitensproeiervloeistof gebruiksklaar 5 liter.

Ruitensproeiervloeistof gebruiksklaar 5 liter.

Antivries kant en klaar, lekker makkelijk

Wie voor gemak gaat, kiest ruitenwisservloeistof antivries gebruiksklaar. Je hoeft niet te mengen en je hoeft geen verhouding uit te rekenen. Je kunt het gewoon – hop – in het ruitensproeierreservoir gieten. Kind kan de was doen. Oké, je moet wel wat vaker een nieuwe jerrycan bestellen.

Antivries gebruiksklaar bevriest niet tot -20 graden. Prima dus als je niet in al te koude landen rijdt. Zoek je wél de ijskou op, dan is het dus verstandig een jerrycan concentraat te nemen. Daarmee kun je de vloeistof naar een lager vriespunt brengen (zie tabel).

Tip: Neem een extra jerrycan mee voor onderweg.

Milde geur, wel zo prettig

Veel mensen vinden ruitensproeiervloeistof onprettig ruiken. Plat gezegd: flink meuren. Merken met een sterke geur ruik je inderdaad flink in de cabine. Niet lekker. Daarom kiezen wij bij TEVU voor ruitenvloeistof met een milde geur. Dus mocht je onze ruitensproeiervloeistof niet lekker vinden ruiken, dan heb je er in elk geval niet veel last van.

Kwaliteit: geen aantasting van je lak

Ruitenwisservloeistof is een krachtig reinigingsmiddel. Maar dat betekent niet dat het je lak hoeft aan te tasten. Een goede vloeistof doorstaat alle strenge laktesten en is gekeurd door een erkende controleur. Zo ook de onze. Alle ruitenwisservloeistof antivries van TEVU zijn getest door DEKRA en tasten je lak, chroom, rubber of plastic koplampen niet aan.

Respecteer het milieu: screen wash o.b.v. bio-ethanol

Zelfs bij krachtige reinigingsmiddelen zoals ruitenwisservloeistof kun je rekening houden met het milieu. Daarom is onze screen wash enkel gebaseerd op bio-ethanol. Bio-ethanol is afkomstig van suikers uit bijvoorbeeld suikerriet, -biet, maïs, maar tegenwoordig ook hout. Dat maakt bio-ethanol niet-toxisch en een grondstof voor je ruitensproeiervloeistof waarmee je het milieu respecteert.

Video: ruitenwisservloeistof bijvullen bij een personenauto

Screen wash bijvullen Scania

Je vindt ruitenwisservloeistof zomer en antivries in jerrycans van 5, 25 en 60 liter. Concentraat is er ook in een halve- en literfles.

Heb je vragen? Neem contact op met Herbert.

herbert

Herbert
Productspecialist

0343 – 578855
06 – 83338855 (Whatsapp)
verkoop@tevu.nlOOK INTERESSANT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *