Team TE-JO rijdt naar ijskoude Moermansk [video]

Schermafbeelding 2018-01-18 om 10.20.27

Zaterdag gaan ze los! Jeroen Schreij (Imtrans BV) en Theo Mostert, samen Team TE-JO. In 7 dagen leggen de mannen 7000 kilometer noordwaarts af in hun opvallende Land Rover Discovery. Door sponsors te werven halen ze geld op voor de Nederlandse Brandwonden Stichting. TEVU is inmiddels trouwe sponsor.

Indruk van vorig jaar

Naar Moermansk

Bestemming dit jaar is het ijskoude Moermansk in Rusland. Moermansk ligt aan de Barentszzee en is de grootste stad ter wereld boven de Noordpoolcirkel. De bestemming is bekend maar de route, die staat niet vast. “Als de weersomstandigheden de veiligheid van onze deelnemers in gevaar kunnen brengen, wordt de route ter plaatse aangepast”, aldus de organisatie van Navigate North. “Het is dus ook een avontuur voor ons als organisatie.”

Etappes van max 30 uur (!)

Al wel bekend is dat etappes tussen de 8 en maximaal 30 uur kunnen duren. In sommige etappes wordt er dus ook ‘s nachts gereden. Door de arctische omstandigheden ligt de gemiddelde snelheid daardoor niet hoog. Het gaat dus vooral om teamwork, stuurmanskunst en slim rijden.

Elke euro naar goede doel

Jeroen en Theo hebben er zin in. “Het is niet zomaar een leuk ritje. Ons doel is de Brandwonden Stichting een mooie cheque te overhandigen en daarmee wat terug te doen voor alle artsen, verplegers en vrijwilligers van het brandwondencentrum die vol liefde en overgave hun werk doen. Iedere euro die we krijgen gaat naar het goede doel!”

Nederlandse Brandwonden StichtingOOK INTERESSANT

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *